Liebster award díjjal tiszteltek meg

Ezt a megtisztelő díjat  Mudri Krisztinától kaptam, aki az „ Így írok én – Életmesék”  és „ Kriszta blogja” című blogok tulajdonosa.  Nagyon köszönöm!

liebsteraward-600x450

Mi is tulajdonképpen a Liebster award díj?

Egy vándordíj. A bloggerek jutalmazzák ezzel egymás blogját. Azért hozták létre, hogy elismerjék, felfedezzék és népszerűsítsék a kisebb illetve új blogokat.

A díjhoz tartozó szabályok:

 1. Nevezd meg, hogy kitől kaptad a díjat!
 2. Ismertesd a szabályokat!
 3. Válaszolj a kérdésekre, melyeket a téged jelölő feltett!
 4. Jelöld ki saját kedvenc bloggereidet (5-11 blogot) és küldd tovább nekik a díjat a kérdéseiddel együtt!
 5. Értesítsd őket arról, hogy díjat kaptak tőled!

A Krisztinától kapott kérdések, és a rá adott válaszaim:

1. Miért kezdtetek el írni?

Engem lenyűgöznek a történetek, a mesék, mindenféle sztorik. Gyermekkoromban, ha vendégek jöttek hozzánk, ha tehettem nem a gyerekekkel játszottam, hanem mindig úgy helyezkedtem, hogy a felnőttek közelében legyek. Látszólag én jól eljátszottam a szőnyegen magamban, de közben füleltem, mint egy kis nyuszi, hogy miről beszélgetnek a felnőttek.

Édesanyám és én is nagyon szeretünk olvasni, és mikor megismertem a férjemet, szintén egy ilyen közegbe kerültem bele, mert náluk is mindenki sokat olvas. Ha a férjem a kezembe nyom egy könyvet, hogy olvassam el, tudom biztosan, hogy nem fogok csalódni.

25 éve, amikor Magyarországra jöttem a családommal, nagyon nehéz egy év után, újra sikerült megnyílnom az emberek felé. Nem volt már olyan nehéz arról a bizonyos éjszakáról sem beszélni, amikor átjöttünk. A barátaim, kollégáim pedig szinte tátott szájjal hallgatták a történetemet és egyéb gyermekkori eseteket is. Azóta dédelgetem azt az álmomat, hogy ezeket a sztorikat le kellene írni.

Az iskolában is a fogalmazás és a matematika volt a kedvenc tantárgyam. Mondjuk elég fura párosítás.

2. A családotok és barátaitok mit szólnak hozzá?

Még nem sokan tudnak róla, de akiknek elmondtam és megmutattam, jó ötletnek tartják és drukkolnak. Férjem először kicsit kétkedve,- de nem olyan hanggal, hogy elvegye a kedvem – azért megkérdezte, hogy: Szerinted van erre igény? Múlt héten kicsit félve megmutattam neki a legutóbbi írásaimat és a kedves mosolyból az arcán, láttam tetszik neki. Megdicsérte az írásaim stílusát. Nagyon olvasott és művelt ember. Jólesett, amit mondott. Kiderült, hogy a régebbieket is elolvasta titokban.

Az új barátaim pedig annyira lelkesen bíztatnak, hogy könnyen beindul az ujjam egy kis gépelésre.

3. Mi kell az ihlethez?

Nem tudom. Egy apró dolog is elég, amiből aztán egy sztori kerekedik ki.  A folytatáshoz viszont bátorság és önbizalom szükséges, hogy le is írjam, na és publikáljam, ami a fejemben összeállt.

4. Írj magadról 2 publikussá tehető titkot!

 • Nagyon érzékeny típus vagyok, de igyekszem kordában tartani, és talán nem is látszik rajtam annyira.
 • Szófogadó gyermek voltam, de unokatesóimmal nyaranta, azért sok csínytevésben benne voltam.
 • Szeretem, ha megdicsérnek :) (hoppá, ez már 3 titok)

Akiknek továbbadom a díjat:

Dancsókné Jusztin Ágnes: spanyolonline.hu

Vida Ági anyagaiból rengeteget tanultam és csak olvastam, gyűjtögettem az információkat. Viszont kicsit nehézkesen keztem bele a konkrét megvalósításba. Ekkor találtam rá Dancsókné Jusztin Ági honlapjára, mert spanyolt tanultam. Ő az, akinek a munkája, megihletett,  mert ha egy szakmai blogot így, ilyen színesen és érdekesen meg lehet írni, akkor az én álmomat is össze lehet hozni. Ági tanfolyamait, könyveit és blogját olvasva felfedeztem benne a Vida Ágitól tanult dolgokat megvalósítva!!! Nagy löketet adott ez nekem.

Szilágyi Balázs: honlaprafel.hu

Szintén egy szakmai blog. Egyenes, őszinte beszéddel. A rizsát és a mellébeszélést ne itt keresd! Honlapodat, blogodat a google első helyére akarod felhozni? Keresd Balázst és tanulj Tőle!

Atkári Magdolna:  wp-magiszter.hu

És akkor egy harmadik szakmai blog (mert három a magyar igazság :) ). Süt belőle Magdi kellemes stílusa, egyénisége, humora és tudása. Rendszerezett honlapjáról könnyen lehet tanulni. Rendkívül szimpatikus a gyors segítőkészsége is. Az ő hatására választottam ki a honlapom sablonját.

Varga – Darabos Andrea: mannaszappan.hu

A mannatündér elvarázsolt engem is. Visszavonhatatlanul “mannás” lettem. Ha meg akarsz szabadulni a vegyszerek kártékony hatásától, nézz be hozzájuk! Óriási termékválasztékuk folyamatosan bővül, és nemcsak szappanokból áll. A blogjukon pedig rengeteg hasznos tippet, tudást kapsz.

Határátkelő blog: hataratkelo.blog.hu

Rendkívül színes és sokoldalú cikkeket olvashatunk a blogon. Külföldön élő és/ vagy dolgozó magyarok írják le tapasztalataikat, örömüket, bánatukat, nehézségeiket egyúttal bemutatva az adott ország kultúráját, és az embereket. Rengeteg történet, sztori igényesen tálalva és szerkesztve. Ez kell nekem is. :)

Végül pedig íme a kérdéseim:

 1. Mi ösztönöz arra téged, hogy folytasd akkor is, amikor lehangoló események érnek, amikor magad alatt vagy?
 2. Van-e időd a család és a blogolás mellett esetleg hobbidra is? Mi a hobbid?
 3. Melyik olvasó/ vevő véleménye ért a legváratlanabbul, illetve melyik símogatta meg a lelkedet legjobban? Tudsz belőle idézni név nélkül?
 4. Fel tudsz sorolni 3 meghökkentő kérdést, amit olvasótól kaptál a blogoddal kapcsolatban?
 5. Tervezel-e új témában másik blogot indítani?

 

Share the joy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.