Vélemények több szemszögből

“A szólásszabadság nagy előnye, hogy ugyanazt a témát több nézőpontból is megismerhetjük. Ennek elvileg el kellene gondolkodtatnia az embereket -csakhogy- a legtöbben nem akarnak gondolkodni. ” Mira Garant

Ha van véleményed, azt jelenti, hogy érzel és gondolkodol.

A minap a határátkelő blogon olvastam egy cikksorozatot, ami két cikkből állt és két ellentétes véleményt képviselt annak kapcsán, hogy ki milyennek látja Magyarországot.

Olvastam, olvastam a két cikk írójának az érzéseit, és természetesen bennem is megfogalmazódott a saját véleményem, rámtörtek az érzések. Először hozzászólásban akartam megírni, de nagyon hosszú lett volna, így elküldtem a blog szerkesztőjének egy írásban, mert szerintem (és szerinte is) a cikksorozat folytatásának épp megfelelt.

Az első cikk szerzője a Magyarországról külföldre költözött oldalt, a második a boldogan Magyarországon élő oldalt, én pedig a Magyarországra jött magyar szemszögéből világítottam meg a témát.

Az emberek hajlamosak csak fehéren vagy feketén nézni a dolgokat, de szerintem semmi sem ilyen egyszerű. Mindig az adott helyzet, helyszín és ember határozza meg, hogy mit mennyire kell komolyan venni, mit hogyan kell értelmezni.

“A jó és a rossz csupán az elő- és hátlapja ugyanazon kártyának”  idézet a Code Geass című filmből.

Olvasd el a három cikket és írd meg TE is a vélemyénedet itt, a hozzászólásokban! Lehet, hogy hasonlóan gondolod, mint én? Vagy épp ellentétes a véleményed?

Te szeretsz Magyarországon élni?

 

Share the joy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.