Otthon: Mi is pontosan az otthon?

Otthon

Mond ki ezt a szót! Mit érzel?

Sokan, sokféle otthonról beszélnek, és sokaknak más és más érzés indul el a szívében, ha ezt a szót meghallják. Van, akinek nem igazán jelent sokat, van, akinek a mindent jelenti.
Van, akinek az otthon szó csak a lakását, házát jelenti, van, aki pedig tágabb értelmet ad neki. Például az otthon jelentheti a hazát, a szülőföldet, de akár egy idegen környezetben is otthon érezhetjük magunkat. Jelenthet egyszerre több dolgot összevonva.

Nekem például a lakás és a család együtt jelenti az igazi otthont. De ha haza megyünk a szülőföldemre, akkor itthonról megyek haza és fordítva. De gondolom sokan vannak még így ezzel.

Ha csak nyelvtanilag nézzük, akkor az otthon egy határozószó, amely egy lakóhelyet jelent: lakást, házat, ahol él valaki, ahol háztartást vezet.

Mivel lépten – nyomon az otthon témába botlok bele mostanában, ezért úgy gondoltam, legyen nekünk is ez a témánk ebben a hónapban. Egy otthon cikksorozatot indítok ezzel az írással, mely több szemszögből világítja majd meg az otthont.

Mindenki igazi otthonra vágyik, de mindenkinek mást jelent. Az sem mindegy, hogy milyen életszakaszban vagyunk éppen, mert természetesen ez is befolyásolja, hogy mit tekintünk otthonunknak.

Kövesd a cikksorozatot és várom a Te véleményedet is erről a témáról. Írj bátran a hozzászólásoknál vagy küld el e-mailben, ha azt jobban szereted.

Share the joy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.