A tanfolyam folytatódik… Minerva maraton

Az előző bejegyzésben írtam, a kreatív írás tanfolyamról, amin tavaly részt vettem. Hát most ez folytatódik. Nem fizikailag, de a tanfolyam után sem engedik el az írópalánták kezét. Nem hagynak magadra. Bekerülsz egy olyan inspiráló környezetbe, ahol látod a többiek munkáit, és úgy érzed neked is alkotnod kell, mert feszít odabentről valami, vagy mert megihletett amit tőlük olvastál.

Ebben persze különböző lehetőségekkel segítenek, ha elfogadod: online újságban való megjelenés, közösségi regény-, novella- és esszé írás, szófonó, stb…
Ez egy ilyen különleges tanfolyam. Utóélete is van.

Az egyik ilyen lehetőség, hogy a tanfolyamot végzett hallgatók minden hónapban írhatnak a Minerva Capitoliuma című online magazinba. Megkapják arra a hónapra a témát, és ha van kedvük, illetve megihleti őket a téma, írhatnak kedvük és érzésük szerint.

A mai nap számomra egy maraton olvasássá alakult. Szabadságon vagyok, de nem teljesen ezt terveztem mára. Csak egy-két írást akartam elolvasni az áprilisi Minerva-ból, amiben mellesleg az én írásomat is megtalálod Örök körforgás címmel. A 3. a történetek sorában.

Annyira elkapott a gépszíj olvasás közben, hogy azt vettem észre, már a sokadik történetnél tartok. Na jó, még ezt is elolvasom, meg ezt is. A többit majd később… De hamarosan a végére értem. És akkor elővettem a márciusi lapszámot is, ugyanis visszamenőleg el tudod olvasni, vagy le tudod tölteni itt.

Már teljesen elzsibbadtam az ülőgarnitúra sarkában, úgyhogy kimentem levegőzni egy kicsit a teraszra. A nap sugarai jólesően megmelengették az arcomat. Arra bíztattak, üljek ki ide és olvassak tovább a teraszon. Hát így tettem. Ha már így “elolvastam” a délelőtt nagy részét, úgy döntöttem, legyen ez a nap az olvasás napja. Leállítottam a kisördögöt odabent, aki folyton azon pattogott, hogy ma még sok dolgom lenne.
– Nem. Ma nem csinálok mást, csak lazítok. Mi más lenne jobb a lazításhoz, mint az olvasás.

Letöltöttem a régi Minerva lapszámokat is, és folytattam az olvasást. Lenyűgöző írások utasították magam mögé az időt. Jó néhány ötlet és téma, befészkelte magát a fejembe, úgyhogy lesznek még írásaim. Lehet kicsit rendszertelenül, lehet hogy csak egyperces novellák, de az is lehet, hogy nagyobb lélegzetvételű is előkerül majd a tarsolyomból.

Ha nem is leszek nagy és híres író, de amíg jólesik leírni egy-egy szösszenetet, amíg valami megihlet, amíg ez kikapcsol a mindennapi rohanó világból, leírom, amit belülről látok. Ez kikapcsol engem, és ha olyan visszajelzéseket kapok, mint amit, már a fent említett áprilisi szám megjelenésének napján kaptam, szívesen részt veszek ebben.
” Most olvasom az áprilisi Minervában az írásodat…..hát…ez valami egészen fantasztikus. Csodálatosat írtál! Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam! Írjál sokat! “

Ha te is szeretnél kikapcsolódni néhány percre, ha kíváncsi vagy mások hogyan látják a megadott témát, illetve milyen fantáziavilágba tudnak elvezetni Téged, akkor iratkozz fel a Minerva értesítőre, hiszen nem veszthetsz semmit. Teljesen ingyenes.
Azt olvasol el belőle, amit akarsz, akkor amikor akarod, akkor amikor szükséged van egy kis feltöltődésre.

A májusi lapszámban is megtalálsz újra, illetve az írást (Jár a baba jár… címmel) , ami a gyermek / teremtés témában a papírra kívánkozott a jobb agyféltekémből. :)

Olvasd el azt is, és szívesen veszem ha véleményt írsz róla. Akár itt a hozzászólásokban.

Share the joy

Hozzászólások

A tanfolyam folytatódik… Minerva maraton — 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.